SKB-LOGO

Projecten

Dierenwinkels
Kinderboerderijen

Stop verkoop van konijnen in winkels

Stichting KonijnenBelangen beloont dierenwinkels, zoals dierenspeciaalzaken, maar ook tuincentra en Doe Het Zelf zaken, die geen konijnen verkopen.

Geen verkoop in winkels 

Stichting Konijnenbelangen is er een groot voorstander van dat er geen konijnen in dierenspeciaalzaken en tuincentra worden verkocht. De drempel om daar een konijntje aan te schaffen is namelijk heel laag. Impulsaankopen komen vaak voor, waardoor men ook weer snel is uitgekeken op het nieuwe konijntje. Jaarlijks worden er ontelbare konijnen in parken en bossen losgelaten, of over hekken van kinderboerderijen gezet en de konijnenopvangen puilen uit.
Onze mening is dat, als mensen bewust een konijn aanschaffen en daarbij de juiste informatie krijgen over het houden van konijnen, er minder konijnen gedumpt zullen worden.

Certificaat van Goedkeuring

Gelukkig zijn er al talloze dierenspeciaalzaken, tuincentra en Doe Het Zelf zaken gestopt met de verkoop van konijnen. Wij laten onze waardering blijken door een Certificaat van Goedkeuring en een deursticker uit te reiken, zodat voor klanten direct duidelijk is dat er geen konijnen verkocht worden en dat Stichting KonijnenBelangen dat ondersteunt. 
Daarnaast staan deze winkels op onze website vermeld!

Klik hier voor het overzicht van de winkels.

Kent u ook een dierenspeciaalzaak of tuincentrum waar geen konijnen verkocht worden?
Geef dit aan ons door via het contactformulier, dan sturen wij deze winkelier een Certificaat en een sticker en voegen wij de winkel toe aan de lijst.

Kinderboerderijen


De reden dat we het Kinderboerderij-project in 2004 gestart zijn is, omdat op veel kinderboerderijen de konijnen het niet zo goed hebben. Vooral de huisvesting laat vaak ernstig te wensen over. De konijnen zitten dan opgesloten in kleine hokjes zonder enige mogelijkheid tot vrij bewegen. Op deze manier wordt een slecht voorbeeld gegeven aan bezoekers en met name aan kinderen. Door kinderboerderijen regelmatig te bezoeken en de beheerder te voorzien van informatie hoe het beter kan, willen we proberen te bereiken dat alle konijnen het goed krijgen op kinderboerderijen.

We hebben inmiddels al een aantal keren de SnuffelAward uitgereikt aan kinderboerderijen die prima voor hun konijnen zorgen, goede konijnenkennis hebben en medische zorg geven en waar de konijnen de mooiste verblijven hebben en daardoor een goed voorbeeld zijn van hoe een kinderboerderij hoort te zijn.

Op www.snuffelaward.nl vindt u meer informatie over dit project en kunt u zich aanmelden om ook inspecteur te worden!